Uutiset

Uutiset

Hormistokeskuksen tuoreimmat uutiset, blogit ja  tiedotteet löydät täältä.

Ilmanvaihto ja hormistot kuntoon talveksi – Miten valmistautua?

17.9.2024

Talvi tuo mukanaan kylmät säät ja lisääntyneen lämmitystarpeen, mikä asettaa erityisiä haasteita niin rakennusten hormistoille kuin ilmanvaihdolle. Lämmityskauden turvallinen ja tehokas aloitus vaatii oikeanlaista valmistautumista.

Miten siis valmistautua tulevaan talveen? Kokosimme neljä tärkeintä vinkkiä, joilla varmistamme, että kotisi on valmis talvea varten.

1. Hormikartoitus ja kuntotutkimus – perusta turvallisuudelle

Ennen lämmityskauden alkua on tärkeää varmistaa, että hormit ja savupiiput ovat turvallisessa ja toimintakunnossa. Hormikartoituksella selvitetään hormiston nykytila, ja kuntotutkimus auttaa havaitsemaan mahdolliset vauriot tai ongelmat, jotka voivat heikentää lämmityksen turvallisuutta tai tehokkuutta. Näiden tutkimusten avulla voimme suositella tarvittavia korjaustoimenpiteitä ajoissa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä talven kylmimpinä hetkinä.

2. Ilmanvaihto kuntoon talveksi

Talven pakkaset asettavat ilmanvaihdolle omat haasteensa. Riittämätön ilmanvaihto voi johtaa kosteuden kertymiseen, joka voi aiheuttaa homeongelmia sekä rakenteellisia vaurioita. Hormistokeskuksen ilmanvaihtoasennukset varmistavat, että ilma kiertää kunnolla ja rakennuksen sisäilma pysyy raikkaana läpi talven.

3. Valmispiiput ja savukaasuimurit sekä kevyttakat – modernit ratkaisut vanhoihin hormeihin

Jos vanha hormi ei enää vastaa nykyisiä tarpeita tai on pahasti vaurioitunut, valmispiippu voi olla nopea ja kustannustehokas ratkaisu. Moderneilla valmispiipuilla varmistat turvallisen ja tehokkaan savukaasujen poiston. Hormistokeskukselta saat myös kevyttakat ja valmispiippupaketin -avaimet käteen asennettuna. Savukaasuimurit puolestaan parantavat vetoa ja estävät savun kulkeutumisen sisätiloihin, mikä tekee lämmittämisestä vaivattomampaa ja mukavampaa myös kylminä talvipäivinä.

4. Huollon ja kunnostuksen oikea-aikaisuus

Hormien ja savupiippujen huolto ja kunnostus on erityisen tärkeää tehdä ennen talven kovia pakkasia. Ajoissa tehty kuntotutkimus ja tarvittavat korjaukset auttavat pitämään lämmitysjärjestelmäsi toiminnassa luotettavasti ja turvallisesti koko talven ajan. Vältä kiireessä tehdyt hätäratkaisut ja anna ammattilaisten hoitaa hormiston kunnostus ajoissa.

Hormistokeskus on erikoistunut hormien ja savupiippujen kunnostukseen ja saneeraukseen. Meiltä saat kattavat hormikartoitukset, kuntotutkimukset sekä asennuspalvelut – varmista kotisi turvallisuus ja lämmityksen tehokkuus tulevaa talvea varten.

Lue lisää...

Hormien kunnostus – Miten varmistaa savupiipun turvallisuus ja tehokkuus

17.9.2024

Savuhormien ja piippujen kunto on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, sillä ajan myötä ne voivat heikentyä, aiheuttaen paloturvallisuusriskejä ja heikentäen lämmityksen tehokkuutta. Hormistokeskus tarjoaa asiantuntevia kunnostuspalveluja, jotka auttavat pitämään hormit ja piiput turvallisina ja toimintakykyisinä.

Savuhormien kuntotutkimus – Ensimmäinen askel kunnostukseen

Ennen varsinaista kunnostusta suoritetaan perusteellinen savuhormien kuntotutkimus. Tämä tutkimus auttaa kartoittamaan hormin kunnon ja havaitsemaan mahdolliset ongelmat, kuten halkeamat, tukokset tai muut rakenteelliset vauriot, jotka voivat vaikuttaa hormin toimintaan. Käytämme tähän hormikameraa, jolla voidaan tarkasti selvittää, onko hormi tiivis ja turvallinen. Lisäksi savukokeilla voidaan varmistaa, ettei vuotoja tai heikkouksia ole. Tutkimuksen perusteella asiantuntijamme suosittelevat sopivinta kunnostusmenetelmää.

Hormien kunnostusmenetelmät

Hormin kunnostus voidaan tehdä eri menetelmin, riippuen kuntotutkimuksessa havaituista ongelmista ja hormin rakenteesta. Yleisimpiä menetelmiä ovat:

Massaus: 

Tämä menetelmä sopii erityisesti hormeille, joissa on pieniä halkeamia tai ilmavuotoja. Massauksessa hormin sisäpinta pinnoitetaan erikoismassalla, joka tiivistää rakenteen ja parantaa savuhormin paloturvallisuutta. Massaus myös parantaa vedon tehokkuutta ja ehkäisee lämpöhävikkiä.

Sisäpiiputus:

Jos hormin vauriot ovat merkittäviä, voidaan käyttää sisäpiiputusta. Tässä menetelmässä hormiin asennetaan teräksinen sisäputki, joka varmistaa tiiviin ja paloturvallisen savuhormin toiminnan. Sisäpiiputus on erityisen tehokas ratkaisu vanhemmissa rakennuksissa, joissa hormit ovat ajan saatossa rapistuneet.

Piippuelementit:

Kun vanha hormi ei enää vastaa nykypäivän vaatimuksia tai on pahasti vaurioitunut, voidaan asentaa valmiit piippuelementit. Valmispiippu on nopea ja kustannustehokas tapa varmistaa savuhormin turvallisuus ja toimivuus, ja se soveltuu hyvin esimerkiksi takkoihin ja puulämmitysjärjestelmiin.

Varmista turvallisuus ja energiatehokkuus ajoissa

Hormien kunnostus on investointi paitsi turvallisuuteen myös lämmityksen tehokkuuteen. Huonokuntoinen hormi voi aiheuttaa tulipaloriskin, lisätä savun kulkeutumista sisätiloihin ja heikentää lämmitysjärjestelmän toimivuutta. Hormistokeskus tarjoaa kokonaisvaltaisia kunnostuspalveluja, joissa huollamme ja kunnostamme savupiiput asiantuntevasti ja laadukkaasti.

Ajoissa tehty kuntotutkimus ja kunnostus voivat säästää sinut isommilta ongelmilta lämmityskauden aikana ja tehdä talvesta turvallisemman ja mukavamman.

Hormistokeskuksen kokeneet ammattilaiset auttavat sinua kaikissa hormien ja piippujen kunnostukseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä ja varaa kuntotutkimus!

Lue lisää...

Hormistokeskus sai Kauppalehden Menestyjät -sertifikaatin

11.6.2024

Suomen Hormistokeskus on ansainnut pitkään tehdyllä työllään Kauppalehden auditoiman Menestyjät -sertifikaatin! Menestyjat Some 2024 1080x1080 Fi

Vain 8% suomalaisista osakeyhtiöistä kuuluu Kauppalehden Menestyjiin. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys on taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoa. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.

Menestyjät -serfikaatti kertoo siitä, että tilatessa työsi meiltä voit olla varma, että pystymme hoitamaan työn loppuun kunniakkaasti. Vaikka serfikaattia keskittyy taloudellisiin asioihin niin pelkästään taloudellisesti sitä ei voi saavuttaa, koska huonosti hoidetut työt eivät olisi mahdollistaneet pitkäaikaista menestystä.

Kun haluat markkinoiden kokeneimman hormiasiantuntijan palvelukseesi ota yhteyttä meihin!

Lue lisää...

Olemme mukana OMAKOTI -messuilla Vantaalla 27.-29.10.2023!

4.9.2023

Olemme mukana OMAKOTI -messuilla 27.-29.10.2023 Vantaan Myyrmäki -hallissa.

OMAKOTI-messut on asumisen erikoistapahtuma, joka kokoaa Vantaalle tuhansia rakentamisesta, remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostuneita kävijöitä. Tapahtuma kerää yhteen alan kiinnostavimmat näytteilleasettajat sekä asumiset trendit saman katon alle helppojen kulkuyhteyksien varrelle Myyrmäkeen. Mukana on myös mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja ja oheisohjelmaa.

Tule keskustelemaan kanssamme osastollemme, oli sitten tarpeenne hormikunnostus, hormikartoitus, valmispiippu, korvausilmaventtiili, savukaasuimuri tai vaikka vedonparantaja.

Löydät meidät messuilta osastolta D23

Myyrmäki-halli
Raappavuorentie 10
01600 Vantaa

Aukioloajat

Pe 27.10. 12.00–18.00
La 28.10. 10.00–17.00
Su 29.10. 10.00–17.00

Omakotimessut Mukana 2023 1200x500

Lue lisää...