Ilmanvaihdon & ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihdon & ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtotyöt

Toimimme yli 25 vuoden kokemuksella ja olemme vuosien varrella toimittaneet ja asentaneet lukuisia erilaisia ilmanvaihtoratkaisuja sekä ilmanvaihdon hormikunnostamisjärjestelmiä asiakkaillemme, tarvittaessa ns. avaimet käteen ratkaisuna.

Olemme asiantuntijayritys erityisesti kerrostalojen ilmanvaihtoon liittyvissä töissä. Putkiremonttien / linjasaneerausten yhteydessä tehtävät, ilmanvaihtokanava- ja päätelaiteasennukset ovat vakiinnuttaneet paikkansa toiminnassamme. Lisäksi ilmanvaihdon puhdistus on osa jokapäiväistä toimintaamme.

Erityisalaamme kuuluvat ilmanvaihdon tutkimus, kartoitus ja videokuvaukset, ilmanvaihtohormien kunnostus, ilmanvaihtokanavien puhdistus ja nuohoukset, kanava- ja päätelaiteasennukset laitteistoineen sekä ilmanvaihdon mittaus- ja säätötyöt.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Asuinhuoneistojen ilmanvaihtoa on kokemuksemme mukaan yleensä helppoa parantaa yksinkertaisillakin toimenpiteillä pientaloissa ja kerrostaloissa. Erityisesti kerrostalojen putkiremonttien yhteydessä ilmanvaihtoasiat kannattaa viimeistään kartoittaa ja kunnostaa epäkuntoiset hormit toimiviksi. Ilmanvaihdon puhdistus on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin.

Kuntokartoitamme huoneistojen ilmanvaihdon poistoilma ja tuloilmakanavat tarvittaessa hormikameroiden avulla sekä laadimme tarvittavat piippu- ja hormikartat toimenpidesuosituksineen, suunnittelijoille, taloyhtiölle tai asukkaille.

Kunnostamme vanhat ja vuotavat ilmanvaihtokanavat tiiviillä ja kestävällä Fitfire+ sukituksella. Sukittamalla ja tiivistämällä vanha hormipitkäkestoisella ja turvallisella Fitfire+ sukituksella (30 vuoden takuu) saadaan huoneistoon yleensä merkittävä ilmanvaihdon parannus tehostuneen ja raikkaan ilmanlaadun muodossa.

Meiltä saat myös mittojen mukaisesti valmistetut, hormien ja piippujen kokoojalaatikot, vedonparantajat sekä poistoilma- ja savukaasuimurit asennettuina.

Puramme ja rakennamme tarvittaessa uudet, eristetyt ilmanvaihtokanavat linjasaneerausten yhteydessä, nykymääräysten mukaisiksi.

Katso referenssikohteitamme tyytyväisistä asiakkaistamme!

Fitfire+ -sukituksesta löydät lisää tietoa täältä.

Sealvent, ilmanvaihtokanavien tiivistäminen ruiskupinnoitusmenetelmällä, UUTUUS.


Ilmanvaihdon puhdistus- ja nuohoustyöt

Suoritamme kerrostalojen ja pientalojen ilmanvaihdon ja ilmanvaihtokanavien puhdistukset nykyaikaisilla laitteilla. Tehokkaalla, koneellisella raspauskalustollamme myös vaikeasti likaantuneet hormit ja ilmanvaihtokanavat voidaan puhdistaa helposti. Alipaineistajilla puhdistustyö tehdään siististi ilman pölyvahinkoja.

Teemme ilmanvaihtokanavien puhdistusten lisäksi ilmanvaihdon mittaus- ja säätötyöt sekä tiiviysmittaukset ja painekokeet (katso lisää: hormien kuntokartoitukset).


Tuloilmaventtiilit

Asennamme uudet tuloilmaventtiilit ja kartoitamme vanhat sekä teemme tarvittavat korjaukset.
Suosittelemme termostaatilla ja suodattimella varustettua Velco-tuloilmaventtiiliä.

Valmistamme ja asennamme kohteisiinne ilmanvaihdon erikoisosat, piipunpellitykset ja piipunhatut sekä erikoispellitykset (huuvat jne.) projekteihin teemme omassa, hyvin varustetussa peltisepän verstaassamme, yli 20 vuoden kokemuksella.

Korjaamme vanhat teräspiiput ja toimitamme tarvittaessa uudet valmispiiput (teräspiiput tai harkkopiiput) avaimet käteen toimitettuna.

Kattovarusteiden ja sadevesijärjestelmien asennukset ovat myös kuuluneet osaamisalueeseemme toiminnan alusta asti.