Hormien kunnostus

Hormien kunnostus

Hormien ja savupiippujen kunnostus sekä saneeraus

Olemme toimittaneet yli 25 vuoden kokemuksella tuhansia erilaisia hormien kunnostuksia asiakkaillemme niin omakotitaloihin, kerrostaloihin kuin teollisuuteen, joten voit luottaa ammattitaitoomme.

Hormien kuntotutkimus ja kartoitus

Suoritamme kiinteistön hormien ja savupiippujen kuntotutkimukset ja kartoitukset ammattitaidolla ja 20 vuoden kokemuksella.

Laadimme tarvittavat dokumentit asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Dokumentoimme ja toimitamme esimerkiksi: hormiraportit, hormi- ja piippukartat, videotallenteet ja valokuvat digitaalisessa muodossa tilaajalle.

 


 

Ilmahormien sukitus – FITFIRE+

FITFIRE+ – Sukitusmenetelmällä vanhasta hormista saadaan erittäin tiivis ja kestävä hormin sisään höyrynpaineella puhallettavan komposiittiletkun ansiosta. Vanhan hormin koko säilyy lähes muuttumattomana ja sileän sisäpinnan ansiosta hormin veto paranee merkittävästi. Fitfire+ sukitusta käytetään erityisesti linjasaneerausten yhteydessä, joissa vanhat hormit tiivistetään nykymääräysten mukaisiksi.

VTT:n (nykyinen Eurofins Expert Service Oy) myöntämä sertifikaatti

ETA-hyväksytty, 30 vuoden takuu

 


 

Linervent-sukitus

Tiivis ja puhdas hormi on tärkeä osa toimivaa ilmanvaihtoa ja puhdasta sisäilmaa. Linervent-sukitus on nopea ja edullinen keino ilmanvaihtohormien kunnostukseen. Se tekee hormista tiiviin ja sileä sisäpinta parantaa hormin vetoa huomattavasti.

Elastinen sukka mukautuu hormin alkuperäisiin muotoihin ja taipuu jyrkkiinkin mutkiin. Siten myös hormin halkaisija ja muoto säilyy lähes ennallaan. Linervent-sukitus on nopea ja siisti tapa hormien kunnostukseen, joten remontti ei juurikaan häiritse asumista.

Lataa esite

Lue lisää

 


 

Sealvent, ilmanvaihtokanavien tiivistäminen ruiskupinnoitusmenetelmällä, UUTUUS.

Sealvent-ruiskupinnoitus soveltuu erinomaisesti vuotavien ja huonokuntoisten ilmanvaihtokanavien ja -järjestelmien kunnostamiseen.

Sealvent-pinnoite tiivistää kanavien haitalliset ilma- ja kuituvuodot.

Lisäksi pinnoitteella voidaan vedeneristää ja pinnoittaa uusia kanavia ja -kammioita.

Menetelmä soveltuu niin pysty- kuin vaakakanavien tiivistämiseen.

Lue lisää

 


 

Hormin massaus

Hormin pinnoitus massaamalla tehdään tarkoitukseen kehitetyllä, betonipohjaisella massalla. Laadukasta massaa on käytetty hormien kunnostamisessa jo vuosikymmenten ajan. Erinomainen tarttuvuus ja tiivistämiskyky.

Soveltuu erinomaisesti vanhojen rapautuneiden savupiippujen ja hormistojen kunnostamiseen ja tiivistämiseen.

Tuote on tyyppihyväksytty ja sille myönnetään 10 vuoden takuu.

 


 

Hormin putkitus

Putkitus on nopea ja helppo tapa kunnostaa vanha hormi uuden veroiseksi. Hormi voidaan kunnostaa joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä teräsputkilla, hormin rakenteesta riippuen. Teräsputki voidaan asentaa koko hormin osuudelle tai esim. hormin yläosaan.

EW-Alkon on helposti ja nopeasti asennettava haponkestävä savupiipun putkitusmenetelmä, jossa on patentoitu kokoamismekanismi. Savupiipun putkitus sujuu helposti, vaikka tulisijaan saakka ja savupiippu on käytännössä uusi.

Tuote on CE-merkitty ja sille myönnetään 5 vuoden takuu.

 


 

Taipuisat hormiputket INOX-I® ja STARFLEX

Haponkestävät, taipuisat jaloteräsputket savuhormien putkitusta varten. Taipuisaa teräsputkea käytetään myös ilmahormien kunnostamiseen ja tiivistämiseen, erityisesti kerrostalojen putkiremonttien yhteydessä.

Taipuisalla putkella jopa mutkaisten hormien saneeraus ja tiivistäminen onnistuu kätevästi.

 

 


 

Savuhormien sukitus – HT 1000°

HT1000° on käänteentekevä sukitusmenetelmä jolla vanha savupiippu saadaan tiiviiksi ja lämmönkestäväksi. Menetelmää voidaan käyttää mm. muurattujen piippujen korjaamiseen, kun kohdetta ei voida muurata uudelleen. HT1000° kestää yli 1000°C lämpötiloja ja on siten turvallinen korjausmenetelmä.

Lue lisää

 

Hormien nuohous / puhdistus

Suoritamme myös ilmanvaihtohormien puhdistuksia kerrostaloissa ja pientaloissa. Tehokkaalla, koneellisella raspauskalustollamme myös vaikeasti likaantuneet hormit ja kanavat voidaan puhdistaa helposti. Alipaineistajilla puhdistustyö tehdään siististi, ilman pölyvahinkoja.

Ota yhteyttä

 

Erilaisia korjaushormistoratkaisuja (esim. putkitus, sukitus, muuraus) käytetään monipuolisuutensa ansiosta lukuisten eri tulisijavalmistajien tehdasvalmisteisissa tai paikalla rakennetuissa tulisijoissa. Vanhan savupiipun korjaus onkin usein huomattavasti kannattavampi ratkaisu kuin kokonaan uusi piippu. Kunnostamme vuosittain satoja erilaisia savupiippuja ja hormeja niin kerrostaloissa, omakotitaloissa kuin teollisuuskiinteistöissä. Erilaisia korjaus- ja muutosratkaisuja on hyvinkin erilaisille tulisijoille ja hormityypeille, esimerkiksi:

Erilaiset varaavat ja suorat takat sekä uunit, kiertoilmatakat ja -uunit, hellat, kamiinat, leivinuunit, saunan kiukaat ja vesipadat, grillit, huuvat, kylpytynnyrit, erikokoiset ja -malliset lämpökattilat ja -kontit eri polttoaineille.

Korjaushormistoratkaisuja kuten hormien putkitus ja sukitus käytetään monipuolisuutensa ansiosta mitä moninaisimmissa kiinteistöissä ja kohteissa, esimerkiksi:

Pienet kohteet:
Omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, vapaa-ajan asunnot, mökit, saunat, grillikatokset, huvilat ja kodat, soveltuvin osin tietyt, kaasutiiviit ratkaisut sopivat myös erilaisiin ilmanvaihtokohteisiin.

Suuret kohteet:
Maatalous, teollisuus, ravintolat, leipomot, erilaisten kiinteistöjen voimalaitokset, kuten lämpökeskukset ja kattilalaitokset sekä soveltuvin osin tietyt, kaasutiiviit valmispiippumme sopivat myös erilaisiin ilmanvaihtolaitoksiin ja -ratkaisuihin.

Tiilisavupiipuissa yleisin korjausmenetelmä on hormien kunnostaminen parhaiten sopivalla tavalla sekä piipun yläosan osittainen purku ja uudelleen muuraus. Tiilipiipun yläosan purku ja uudelleen muuraus kestää yleensä muutaman päivän, kohteesta riippuen. Myös teräspiiput ja harkkopiiput on mahdollista kunnostaa, piipun kunnosta ja iästä riippuen. Vaihtoehtoisesti ikääntynyt ja kulunut piippu vaihdetaan uuteen ja paloturvalliseen valmispiippuun.

Useat savupiiput voidaan sijoittaa tulisijan päältä, sivulta tai takaalähteväksi asiakkaan toiveiden mukaan.

Tulisijoissa, joihin toimitamme korjausratkaisun, voidaan savupiipputyypistä riippuen käyttää useita tunnettuja lämmönlähteitä sekä myös monia uuden sukupolven biopolttoaineita.

Tulisijoissa, joissa on asentamamme savupiippu, voidaan käyttää polttoaineena mm.:
Puu, pelletti, kevyt ja raskas öljy, hake, turve, maakaasu

Savupiipun paloturvallisuutta voidaan parantaa myös piipun ja hormien kuntotutkimuksilla, suojaetäisyyksien tarkastamisella sekä mahdollisten piipussa sijaitsevien halkeamien ja vaurioituneiden piipun pinnoitusten (rappaus/slammaus) oikeaoppisella korjaamisella.

On sitten kyseessä uusi tai vanha rakennus, valikoimissamme on savupiippu tai korjausratkaisu lähes mihin tahansa rakennukseen ja korjausta tai muutosta tarvitsevaan kohteeseen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous juuri sinun kohteeseesi sopivasta ratkaisusta!

Työn osalta voidaan hyödyntää myös kotitalousvähennystä. Yrityksemme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joka on edellytys verotuksessa myönnettävän kotitaloustyön hyödyntämiselle ja vähentämiselle.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä.