Hormin massaus ja pinnoitus

Hormin massaus ja pinnoitus

 

Horminkorjausmassaus

Savuhormien kunnostamiseen ja ilmanvaihtokanavien tiivistämiseen

Hormin pinnoitus – mitä varten?

Rapautuneiden hormien ja savupiippujen sekä ilmanvaihtokanavien kunnostamiseen ja vahvistamiseen.

Vanhat, rapautuneet ja heikkokuntoiset savupiiput ovat erityisesti vanhoissa rakennuksissa suuri turvallisuusriski. Kosteus, jäätyminen sekä palokaasujen syövyttävä vaikutus aiheuttavat hormien ja ilmanvaihtokanavien rapautumista ja halkeilemista.

Erityisesti välikattojen läpivientien, ullakkotilojen ja muiden, näkymättömissä olevien savuhormien osien kuntoa ja paloturvallisuutta ei useinkaan tiedetä. Rakentamismääräysten mukaan savuhormien ja kanavien tulee kuitenkin olla tiivitä ja palonkestäviä.

 

 


 

Massaus Vaaka

 


 

Ratkaisu

Tulenkestävä tiivistysmassa asennettuna savuhormiin on nopea, turvallinen ja varma tapa kunnostaa rapautunut tai vuotava savupiippu paloturvalliseksi. Lisäksi sitä voidaan menestyksellisesti käyttää myös tulo- sekä poistoilmanvaihtokanavien tiivistämiseen. Tiviistysmassa soveltuu kaikkien tavallisten tiili-, harkko-, betoni- ym. hormien ja kanavien kunnostamiseen.

Tiivistysmassa on kevytbetonivalmiste, joka sisältää tehokkaan, lasitteen omaisen tiivistysaineen. Tuotteen sisältämien yhdisteiden ansiosta massa tiivistyy ja kiinnittyy erinomaisesti hormin / kanavan seinämiin.

Tiviistysmassa muodostaa savupiippuun paloturvallisen, savu- ja kaasutiiviin, haponkestävän ja halkeamattoman pinnan. Kunnostuksen jälkeen veto hormissa yleensä paranee ja nuohoaminen helpottuu (ei likaa kerääviä saumoja).

Kun käytössä on tiivistysmassa, mahdollisia työaukkoja kunnostuksen yhteydessä ei tarvita tai niiden määrä saadaan yleensä pysymään vähäisenä esim. putkitusmenetelmään verrattuna.

Massaus antaa savupiipullesi eheän ja sileän sisäpinnan, joka edesauttaa vetoa ja on korkeita lämpötiloja ja kulutusta kestävä sementtipohjainen massa. Piippusi on käsittelyn jälkeen tiivis ja paloturvallinen eikä hormin läpimitta ole tarpeettomasti kaventunut. Massausmenetelmä myös sitoo jo irtoamassa olevat kivet uudelleen kiinni ja tekee piipustasi uudenveroisen kun epätasaisuudet on tasoitettu ja aukiolevat saumat tukittu. Massausmenetelmä on erinomainen tapa korjata myös ilmanvaihtohormeja, jotka usein ovat ahtaita ja joiden putkittaminen on näin ollen hankalaa. Hormien mutkittelu tai koon vaihtelu ei ole este keraamisen massauksen suorittamiselle. Nokipalo voi aiheuttaa hormeihin halkeamia ja syviä uurteita. Massaus on menetelmänä hyvä suoja lisätä piipun kestoa ja täyttää mahdollisia syntyneitä halkeamia.

 


TUTUSTU MASSAUSESITTEESEEN TÄSTÄ

 

Kuvia massauksesta