Hormien kunnostus – Miten varmistaa savupiipun turvallisuus ja tehokkuus

Hormien kunnostus – Miten varmistaa savupiipun turvallisuus ja tehokkuus

Savuhormien ja piippujen kunto on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, sillä ajan myötä ne voivat heikentyä, aiheuttaen paloturvallisuusriskejä ja heikentäen lämmityksen tehokkuutta. Hormistokeskus tarjoaa asiantuntevia kunnostuspalveluja, jotka auttavat pitämään hormit ja piiput turvallisina ja toimintakykyisinä.

Savuhormien kuntotutkimus – Ensimmäinen askel kunnostukseen

Ennen varsinaista kunnostusta suoritetaan perusteellinen savuhormien kuntotutkimus. Tämä tutkimus auttaa kartoittamaan hormin kunnon ja havaitsemaan mahdolliset ongelmat, kuten halkeamat, tukokset tai muut rakenteelliset vauriot, jotka voivat vaikuttaa hormin toimintaan. Käytämme tähän hormikameraa, jolla voidaan tarkasti selvittää, onko hormi tiivis ja turvallinen. Lisäksi savukokeilla voidaan varmistaa, ettei vuotoja tai heikkouksia ole. Tutkimuksen perusteella asiantuntijamme suosittelevat sopivinta kunnostusmenetelmää.

Hormien kunnostusmenetelmät

Hormin kunnostus voidaan tehdä eri menetelmin, riippuen kuntotutkimuksessa havaituista ongelmista ja hormin rakenteesta. Yleisimpiä menetelmiä ovat:

Massaus: 

Tämä menetelmä sopii erityisesti hormeille, joissa on pieniä halkeamia tai ilmavuotoja. Massauksessa hormin sisäpinta pinnoitetaan erikoismassalla, joka tiivistää rakenteen ja parantaa savuhormin paloturvallisuutta. Massaus myös parantaa vedon tehokkuutta ja ehkäisee lämpöhävikkiä.

Sisäpiiputus:

Jos hormin vauriot ovat merkittäviä, voidaan käyttää sisäpiiputusta. Tässä menetelmässä hormiin asennetaan teräksinen sisäputki, joka varmistaa tiiviin ja paloturvallisen savuhormin toiminnan. Sisäpiiputus on erityisen tehokas ratkaisu vanhemmissa rakennuksissa, joissa hormit ovat ajan saatossa rapistuneet.

Piippuelementit:

Kun vanha hormi ei enää vastaa nykypäivän vaatimuksia tai on pahasti vaurioitunut, voidaan asentaa valmiit piippuelementit. Valmispiippu on nopea ja kustannustehokas tapa varmistaa savuhormin turvallisuus ja toimivuus, ja se soveltuu hyvin esimerkiksi takkoihin ja puulämmitysjärjestelmiin.

Varmista turvallisuus ja energiatehokkuus ajoissa

Hormien kunnostus on investointi paitsi turvallisuuteen myös lämmityksen tehokkuuteen. Huonokuntoinen hormi voi aiheuttaa tulipaloriskin, lisätä savun kulkeutumista sisätiloihin ja heikentää lämmitysjärjestelmän toimivuutta. Hormistokeskus tarjoaa kokonaisvaltaisia kunnostuspalveluja, joissa huollamme ja kunnostamme savupiiput asiantuntevasti ja laadukkaasti.

Ajoissa tehty kuntotutkimus ja kunnostus voivat säästää sinut isommilta ongelmilta lämmityskauden aikana ja tehdä talvesta turvallisemman ja mukavamman.

Hormistokeskuksen kokeneet ammattilaiset auttavat sinua kaikissa hormien ja piippujen kunnostukseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä ja varaa kuntotutkimus!