Suomen Hormistokeskus Oy Valittu kieliSuomeksi
På svenska
 
  Valmissavupiiput Savukaasuimurit, takkaimurit Savu- ja ilmanvaihtohormien korjaus ja tiivistys Asiantuntemus tuo etumatkaa!
 

  HORMIEN KUNNOSTUS

Olemme toimittaneet yli 20 vuoden kokemuksella tuhansia erilaisia hormien kunnostuksia asiakkaillemme niin omakotitaloihin, kerrostaloihin kuin teollisuuteen, joten voit luottaa ammattitaitoomme.

Erilaisia korjaushormistoratkaisuja (esim. putkitus, sukitus, muuraus) käytetään monipuolisuutensa ansiosta lukuisten eri tulisijavalmistajien tehdasvalmisteisissa tai paikalla rakennetuissa tulisijoissa. Vanhan savupiipun korjaus onkin usein huomattavasti kannattavampi ratkaisu kuin kokonaan uusi piippu. Erilaisia korjaus- ja muutosratkaisuja on hyvinkin erilaisille tulisijoille ja hormityypeille, esimerkiksi:

Erilaiset varaavat ja suorat takat sekä uunit, kiertoilmatakat ja -uunit, hellat, kamiinat, leivinuunit, saunan kiukaat ja vesipadat, grillit, huuvat, kylpytynnyrit, erikokoiset ja -malliset lämpökattilat ja -kontit eri polttoaineille.

Useat savupiiput voidaan sijoittaa tulisijan päältä, sivulta tai takaalähteväksi asiakkaan toiveiden mukaan.

Korjaushormistoratkaisuja kuten hormien putkitus ja sukitus käytetään monipuolisuutensa ansiosta mitä moninaisimmissa kiinteistöissä ja kohteissa, esimerkiksi:

Pienet kohteet:
Omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, vapaa-ajan asunnot, mökit, saunat, grillikatokset, huvilat ja kodat, soveltuvin osin tietyt, kaasutiiviit ratkaisut sopivat myös erilaisiin ilmanvaihtokohteisiin.

Suuret kohteet:
Maatalous, teollisuus, ravintolat, leipomot, erilaisten kiinteistöjen voimalaitokset, kuten lämpökeskukset ja kattilalaitokset sekä soveltuvin osin tietyt, kaasutiiviit valmispiippumme sopivat myös erilaisiin ilmanvaihtolaitoksiin ja -ratkaisuihin.

Tulisijoissa, joihin toimitamme korjausratkaisun, voidaan savupiipputyypistä riippuen käyttää useita tunnettuja lämmönlähteitä sekä myös monia uuden sukupolven biopolttoaineita.
Tulisijoissa, joissa on asentamamme savupiippu, voidaan käyttää polttoaineena mm.:
Puu, pelletti, kevyt ja raskas öljy, hake, turve, maakaasu

On sitten kyseessä uusi tai vanha rakennus, valikoimissamme on savupiippu tai korjausratkaisu lähes mihin tahansa rakennukseen ja korjausta tai muutosta tarvitsevaan kohteeseen.

Tiedustele meiltä hormin putkitustyön sopivuutta omaan korjauskohteeseesi.


Hormien kuntotutkimus ja kartoitus

Suoritamme kiinteistön hormien ja savupiippujen kuntotutkimukset ja kartoitukset ammattitaidolla ja 20 vuoden kokemuksella.

Laadimme tarvittavat dokumentit asiakkaan tarpeiden mukaisesti.
Dokumentoimme ja toimitamme esimerkiksi: hormiraportit, hormi- ja piippukartat, videotallenteet ja valokuvat digitaalisessa muodossa tilaajalle.

Savupiippujen kunnostus

Kunnostamme vuosittain satoja erilaisia savupiippuja ja hormeja niin kerrostaloissa, omakotitaloissa kuin teollisuuskiinteistöissä.

Tiilisavupiipuissa yleisin kunnostusmenetelmä on hormien kunnostaminen kohteeseen sopivimmalla tavalla sekä piipun yläosan osittainen purku ja uudelleen muuraus


Ilmahormien sukitus - FITFIRE+

FITFIRE+ - Sukitusmenetelmällä vanhasta hormista saadaan erittäin tiivis ja kestävä hormin sisään höyrynpaineella puhallettavan komposiittiletkun ansiosta. Vanhan hormin koko säilyy lähes muuttumattomana ja sileän sisäpinnan ansiosta hormin veto paranee merkittävästi. Fitfire+ sukitusta käytetään erityisesti linjasaneerausten yhteydessä, joissa vanhat hormit tiivistetään nykymääräysten mukaisiksi.

- VTT-sertifikaatti

- ETA-hyväksytty, 30 vuoden takuu


Hormin massaus

Hormin pinnoitus massaamalla tehdään tarkoitukseen kehitetyllä, betonipohjaisella RAAB-massalla. Laadukasta RAAB-massaa on käytetty hormien kunnostamisessa jo vuosikymmenten ajan. Erinomainen tarttuvuus ja tiivistämiskyky.

Soveltuu erinomaisesti vanhojen rapautuneiden savupiippujen ja hormistojen kunnostamiseen ja tiivistämiseen.

Tuote on tyyppihyväksytty ja sille myönnetään 10 vuoden takuu.


Hormin putkitus

Putkitus on nopea ja helppo tapa kunnostaa vanha hormi uuden veroiseksi. Hormi voidaan kunnostaa joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä teräsputkilla, hormin rakenteesta riippuen. Teräsputki voidaan asentaa koko hormin osuudelle tai esim. hormin yläosaan.

EW-Alkon on helposti ja nopeasti asennettava haponkestävä savupiipun putkitusmenetelmä, jossa on patentoitu kokoamismekanismi. Savupiipun putkitus sujuu helposti, vaikka tulisijaan saakka ja savupiippu on käytännössä uusi.

Tuote on CE-merkitty ja sille myönnetään 5 vuoden takuu.


Taipuisat hormiputket INOX-I® JA STARFLEX

Haponkestävät, taipuisat jaloteräsputket hormien putkitusta varten, kaikille polttoaineille (ei vilja). Taipuisalla putkella jopa mutkaisten hormien saneeraus ja tiivistäminen onnistuu kätevästi.

Taipuisaa teräsputkea käytetään myös ilmahormien kunnostamiseen ja tiivistämiseen, erityisesti kerrostalojen putkiremonttien yhteydessä.


Savuhormien sukitus - HT 1000°

HT1000° on käänteentekevä sukitusmenetelmä jolla vanha savupiippu saadaan tiiviiksi ja lämmönkestäväksi. Menetelmää voidaan käyttää mm. muurattujen piippujen korjaamiseen, kun kohdetta ei voida muurata uudelleen. HT1000° kestää yli 1000°C lämpötiloja ja on siten turvallinen korjausmenetelmä.


Hormien nuohous / puhdistus

Suoritamme myös ilmanvaihtohormien puhdistuksia kerrostaloissa ja pientaloissa. Tehokkaalla, koneellisella raspauskalustollamme myös vaikeasti likaantuneet hormit ja kanavat voidaan puhdistaa helposti. Alipaineistajilla puhdistustyö tehdään siististi, ilman pölyvahinkoja.TUOTTEET-sivulle    |   

---------------------------------