Suomen Hormistokeskus Oy Valittu kieliSuomeksi
På svenska
 
  Valmissavupiiput Savukaasuimurit, takkaimurit Savu- ja ilmanvaihtohormien korjaus ja tiivistys Asiantuntemus tuo etumatkaa!

EXODRAFT-savukaasuimuri - piipun vetoa lisäämään

 

50 vuoden kokemuksella tanskalainen Exodraft A/S on maailman vanhin ja johtava savukaasuimureiden valmistaja. Exodraft-savukaasuimureita on laaja mallisto sekä ylös-, että sivulle puhaltavia malleja ja kaasulaitteistoille omansa. Malleja on kaikkiaan yli 20.

Exodraft-savukaasuimurit on valmistettu pinnoitetusta valualumiinista ja ovat siksi erittäin korroosionkestäviä. Valualumiinirunko takaa lisäksi äänettömän ja värinättömän toiminnan. Helposti avattavat savukaasuimurit ovat yksinkertaisesti puhdistettavissa. Hormia nuohottaessa imuria ei tarvitse poistaa piipun päästä, riittää kun se avataan. Perusvarustukseen kuuluu kiinnikkeet kivirakenteisiin hormeihin sekä turvavaijeri. Tämän lisäksi on saatavissa erilliset sovitusosat metallihormeihin.MOOTTOREISTA

Savukaasuimurin erikoisvalmisteinen moottori kestää korkeita lämpötiloja ja sillä on pitkä käyttöikä ja korkea hyötysuhde. Moottorit ovat täysin suojattuja asynkronimoottoreita kertavoidelluilla kuulalaakereilla ja ne ovat kokonaan suojassa savukaasuilta. Sähköliitäntäjohdot ovat lämmönkestäviä, kuormitussuojattuja sekä suojattu panssariletkulla.

Exodraft–savukaasuimureiden lisävarusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia säätimiä.Kierroslukusäätimen lisäksi Exodraftilta löytyy mm. langattomia-, elektronisia -, sekä lämpötila – ja paineohjattuja säätöjärjestelmiä.

MIKSI SAVUKAASUIMURI?

Savukaasuimurit varmistavat takan vedon ja parantavat palamisen hyötysuhdetta. Niillä voidaan varmistaa takan veto myös silloin, kun takan tai savuhormin rakenne on suunniteltu tai mitoitettu väärin. Ilmanvaihto ja tiiviit rakenteet sekä korvausilman puute heikentävät tulisijan vetoa jota voidaan savukaasuimurilla parantaa.

Savukaasuimuri toimii myös ilmanvaihdossa silloin kun perusilmanvaihto ei riitä; esim. kesähelteillä. Imurin käyttö silloin kun itse takkaa ei käytetä kuivattaa hormin rakenteita ja parantaa sen vetoa ja lisää hormin käyttöikää.

Näihin ongelmiin tulisijan toiminnassa voidaan vaikuttaa savukaasuimurilla

  • Takan savuttaminen huonetilaan
  • Kosteus hormirakenteissa
  • Tulisijan ja hormin voimakas likaantuminen (noki ja terva)
  • Tulisijan epäpuhdas palaminen (tulisija tehoton eikä lämmitä)

Exodraft-savukaasuimureita on kaksi perusversiota eri kokoluokkineen: Sivulle puhaltava RS-versio ja ylöspäin puhaltava RSV-malli.

RSV-mallit sopivat hyvin käyttökohteisiin, joissa savukaasut aiheuttavat mahdollisesti ongelmia jos ne puhalletaan suoraan imurin sivulle (esim. lähellä olevat ilmanvaihdon imuilma-aukot, parvekeovet, tuuletusikkunat). Näitä malleja suositellaan myös silloin, kun imuri sijaitsee korkealla ja tuulisella paikalla, jossa on suurempi riski sadeveden tunkeutumiselle hormiin.

RS-mallit soveltuvat pyöreän muotonsa vuoksi esteettisesti hyvin metallihormeihin. Vaihtoehtoisesti saatavana myös 8-kulmaisella aluslevyllä (RS9 ja RS12).

Keskipakoissiipipyörällä varustetut mallit on tarkoitettu nestemäisille polttoaineille.

LATAA TÄSTÄ PDF-ESITTEITÄ EXODRAFT-SAVUKAASUIMUREISTA


Yleisesite (PDF)
Yleistä savukaasuimureista (PDF)
RS - sivulle puhaltava savukaasuimuri (PDF)
RSV - Ylöspäin puhaltava savukaasuimuri (PDF)
EFC-16 säädin (PDF)
EFC-18 - Elektroninen säädin (PDF)
EW-40 - Langaton säädin (PDF)
Imurisovitin metallihormiin (PDF)IMURIT-sivulle

---------------------------------